Kloosterboer en Pontes Scholengroep: samen jongeren helpen kiezen voor een technische toekomst

25-2-2021

Hoe maak je jongeren enthousiast voor de techniek als bedrijf? Een goede samenwerking tussen scholen en bedrijven is essentieel om in de toekomst voldoende goed opgeleid technisch personeel te krijgen. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven en scholen die samenwerken met Jet-Net & TechNet en zich zo inzetten om jongeren te interesseren voor techniek en technologie, zoals de samenwerking tussen logistiek bedrijf Kloosterboer BV en de scholen het Pieter Zeeman in Zierikzee en Het Goese Lyceum in Goes. Diane Robyn, coördinator van de beide Pontes Scholen en trainer Rene Castel van Kloosterboer leggen uit hoe ze te werk gaan.  

Als je in 2017 persoonlijk tot beste praktijkopleider gekroond bent en je bedrijf in 2019 tot beste leerbedrijf van Zeeland en Rotterdam is uitgeroepen, dan mag je wel zeggen dat je verstand hebt van jongeren enthousiasmeren voor techniek. Toch gaat het voor de goedlachse Rene Castel als vanzelf. Rene: “Ik moet mezelf soms echt in mijn arm knijpen omdat ik zo’n fantastische baan heb, dat had ik nooit durven dromen toen ik van het vmbo kwam.” In een gemiddeld jaar ontvang Rene zo’n 1200 leerlingen voor bedrijfsbezoeken bij Kloosterboer en rijdt hij door heel Zeeland en sinds kort ook in Rotterdam om gastlessen te geven bij scholen. Zijn motto: zet de jongere centraal en help hem of haar bewuste keuzes te maken in plaats van zieltjes te winnen voor je bedrijf. “Soms heb je een groep van 40 jongeren en vinden 39 daarvan jouw bedrijf echt niet leuk, maar daar ben ik dan blij om: dan heb ik 39 jongeren weer geholpen in het maken van de juiste keuze voor hun toekomst. Daar gaat het mij om.” 

Lees verder…

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.

Voor meer informatie, bekijk ons privacybeleid.