Horeca
In klas 3 starten we na een aantal voorbereidingslessen met een lunchcafé. Samen met je klasgenoten ga je een lunch verzorgen voor je docenten, maar ook voor ander personeel van school. De ene keer maak jij de lunch klaar en de andere keer sta je bijvoorbeeld in de bediening. Zo maak je kennis met verschillende kanten van het vak: de keuken en het restaurant. In klas 4 verzorg je elke week samen met je klasgenoten een driegangendiner voor gasten die je zelf mag uitnodigen of voor gasten die zelf een plek reserveren. Iedereen kan hiervoor reserveren. Uiteraard zijn er iedere keer maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Bakkerij
Bij het onderdeel Bakkerij leer je in klas 3 eerst de basis. Welke soorten deeg en beslag zijn er bijvoorbeeld en hoe maak je die? Als je dat weet, leer je ook welke producten je er allemaal van kunt maken en welke variaties daarop mogelijk zijn. Je maakt (en proeft!) diverse soorten brood en broodjes, allerlei verschillende koekjes en taartjes. Zo leer je de bakkerij kennen.
In het vierde leerjaar gaan we verder in op verwerking van bakkerijproducten in het restaurant, maar we nemen ook een kijkje in de wereld van de patisserie. Bij patisserie gaat het om producten als chocolade, mousses, gebak en nog veel meer. We maken een deel van deze producten voor verkoop binnen school, maar natuurlijk niet voordat je ze zelf geproefd hebt!
Recreatie
Recreatie is geen apart onderdeel: het zit verwerkt in de verschillende activiteiten die op de afdeling HBR georganiseerd worden. In het derde en vierde leerjaar leer je over de verschillende vormen van recreatie. Zo ontdek je dat recreatie veel meer kan zijn dan werken op een camping. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een artiestenplanning voor een festival of het organiseren van thema-avonden voor het restaurant: ook dat is recreatie.